Wessem – De Reddingsbrigade Maasplassen uit Wessem heeft een druk weekend achter de rug. Mede door het warme weer en de vakantie periode was het behoorlijk druk op de maas en de plassen. Zo zijn de vrijwilligers van de reddingsbrigade dit weekend diverse malen opgeroepen voor omgeslagen vaartuigen, of om hulp te bieden bij vaartuigen met motorpech.

Brigade komt diverse keren in actie

Afgelopen zaterdag werden de vrijwilligers o.a. gealarmeerd voor een omgeslagen catamaran, even later werd de reddingbrigade weer gealarmeerd voor een omgeslagen zeilboot, een ander vaartuig van de brigade was op dat moment een boot met motorproblemen naar de thuishaven aan het slepen.

Afgelopen zondag heeft de reddingsbrigade hulp geboden aan een pasgeboren kalf. Tijdens de geboorte van het kalf, is het langs de waterrand geraakt. Doordat het pasgeboren kalf nog niet goed ter been was, kon het kalf niet op eigen kracht het water verlaten waardoor de kans op verdrinking bestond. De reddingsbrigade heeft het kalf in veiligheid gebracht en overgedragen aan st. natuurmonumenten, die het kalf gaan verzorgen en weer met de moeder gaan herenigen.

 

[Bron: middenlimburg-actueel.nl]