Bewakingsdagen

Het was een heerlijke dag zaterdag (18 oktober 2014), perfect geschikt om samen met Reddingsbrigade Tegelen de opleiding varend redden te geven. Een delegatie uit Tegelen kwam naar de Maasplassen om vaartechnieken te oefenen en daarna de reguliere bewaking uit te voeren, genietend van het zonnetje op en rond de Maas.

 

Ondanks de harde wind en flinke golfslag gingen de helden van de Watersportclub Alderneiker Plas (WAP) op zondag 17 augustus 2014 toch gewoon door met hun demonstratie. Ze lieten hun goed geoefende kunsten zien en maakten zelfs pyramides tot drie personen op elkaar! Reddingsbrigade Maaplassen was met drie boten aanwezig om voor de veiligheid op het water te zorgen. Het was een mooie demonstratie, kort maar krachtig!

 

Wessem, Reddingsbrigade Maasplassen heeft zondag 10 augustus 2014 een Amfibievoertuig gered met als inzittenden Tim Immers (RTL 4) en zijn cameraploeg die op dat moment opnames aan het maken waren voor een televisieprogramma. Het voertuig was vast komen te zitten en kon geen kant meer op. Een pleziervaartuig probeerde het amfibievoertuig terug naar de trailerhelling te slepen maar dit zonder succes. Reddingsbrigade Maasplassen heeft het overgenomen en er voor gezorgd dat Tim Immers en crew veilig aan wal zijn geraakt.

 

DSC04181.JPGOp zaterdag 28 en zondag 29 juni zijn er een aantal nostalgische schepen te vinden in de haven van Maasbracht. Diverse sleepboten uit het hele land kunnen bezichtigd worden. Muziekale ondersteuning wordt gegeven door Shantygroep Den Paol 60 uit Nederweert. Daarnaast kan het Maas Binnenvaartmuseum bezocht worden.

Op 2e Pinksterdag, maandag 9 juni 2014, werd door Zeil Club Thorn een zeilwedstrijd gehouden. Dit jaar werd een nieuwe startmethode genaamd "Toerstart" uitgeprobeerd. Reddingsbrigade Maasplassen zorde voor de veiligheid van de deelnemers op het water en hielp bij het lostrekken van vastgelopen zeiljachtjes. Doordat het weer in de loop van de middag omsloeg en de lucht donker kleurde en het erg hard begon te waaien heeft Reddingsbrigade Maasplassen helaas moeten besluiten om de wedstrijd af te blazen. Uiteraard was dit erg vervelend voor de deelnemers, maar veiligheid gaat boven alles!