Evenementen

Op vrijdag 19 augustus heeft Reddingsbrigade Maasplassen assistentie verleend tijdens de ‘Dag van het vergeten kind’. Zo’n 100 tieners die normaal in een opvanglocatie zitten, beleefden vrijdag een dagje uit bij Funbeach in Panheel. Het bezoek is een initiatief van de Stichting Het Vergeten Kind. Op en rond de plas van Funbeach waren tal van spellen georganiseerd voor de tieners; van levensvoetbal tot kano varen, en van worstelen tot een rondje op een mat achter een waterscooter. Kortom, er was voor ieders wat wils. Reddingsbrigade Maasplassen hield tijdens de spellen rond het water een oogje in het zeil.

Op 16 juli waren we vanaf circa 15.00 uur en tot in de kleine uurtjes aanwezig bij het evenement "Once upon a beach" werd gehouden op het dagstrand van Thorn. Prima sfeer, goed weer en zomerse beats! Gelukkig is het evenement voor ons zonder noemenswaardige incidenten rondom het water verlopen.

Vrijdagavond 24 juni en zaterdagavond stond Live & Open Air op de agenda, dat werd gehouden op de Maasboulevard van Wessem en werd georganiseerd van ‘t Veerhuis. Op vrijdag stonden een aantal DJ’s op het podium en op zaterdagavond stond onder andere Rowwen Heze op het podium aan het water. Beide avonden zijn zonder incidenten verlopen.

Zondag 26 mei werd er weer een triathlon gehouden in Weert. Vanwege het koude weer ging helaas het zwemgedeelte voor de olympische afstand niet door, maar gelukkig konden de andere deelnemers wel genieten van het kanaalwater van 14 graden. Reddingsbrigade Maasplassen bewaakte het evenement vanaf het water. De reddingsbrigade was met twee boten aanwezig en kreeg ondersteuning van een boot van Brandweer Nederweert.

http://www.youtube.com/watch?v=efer6V0Li8Q

Op 1 september 2012 vond de jaarlijkse Afvaart van de Maas voor Optimisten van de Belgische zeilvereniging Noord Limburg Maas (NLM) plaats. Reddingsbrigade Maasplassen ondersteunde de jonge zeilers bij hun tocht over de Maas, door het snelvaartgebied, samen met de Belgische Politie en Reddingsbrigade Eindhoven.

http://www.youtube.com/watch?v=NSEvyJ3SVNI