Nieuws

Op zaterdag 23 juli rond half twaalf kreeg Reddingsbrigade Maasplassen een telefonische melding: een waterongeval met zinkende boot met acht opvarenden in de haven Maasbracht, Bunkerhaven! De MSP-129 is snel ter plaatse gegaan, waar naast een ambulance als Rijkswaterstaat, ook de brandweer als politie al aanwezig waren met een boot en auto. Het motorjacht lag tegen de kant nabij de "Bakkenhoek" (Bunkerhaven) en maakte water. de opvarenden (6 volwassen en 2 kinderen) waren inmiddels aan de kant gebracht en er was geen sprake van enig letsel. Het schip maakte water, de schipper gaf aan een boei te hebben geraakt. Met een dompelpomp probeerde de brandweer het schip leeg te pompen, maar dit had niet genoeg effect. De Officier van Dienst (OVD) van Rijkswaterstaat heeft daarom duikers laten komen om het gat onder de waterlijn te dichten, zodat het leegpompen kon worden voltooid. De reddingsbrigade is ter ondersteuning ter plaatse gebleven.

Op zondagmorgen 17 juli omstreeks 0.45 uur kwam er een melding bij Reddingsbrigade Maasplassen dat in onze ‘thuishaven’ te Wessem een persoon te water was geraakt en vervolgens niet meer was boven gekomen.

2016 04 28 buitenboordmotoren gestolen sailcenterIn de nacht van woensdag op donderdag zijn bij Sailcenter Limburg in Kinrooi vier buitenboordmotoren gestolen. 

Het is niet de eerste keer dat motoren worden weggehaald. Vorig jaar werden vier motoren gestolen, in 2014 vijf, en in 2013 eentje. 

"Houdt het dan nooit op", vragen ze zich inmiddels af bij Sailcenter. Het bedrijf vraagt bootjesvaarders op de Maasplassen extra oplettend te zijn en uit te willen kijken naar verdachte handelingen. 

[Bron: 1Limburg]

Op zondagmiddag 24 april zijn meerdere personen te water geraakt door een omgeslagen zeilboot.Ter hoogte van de brug Wessem/Maasboulevard sloeg door het slechte weer een zeilboot om. De reddingsbrigade assisteerde de personen bij het uit het water komen, maar de slachtoffers konden dat op eigen kracht doen. Nadat de slachtoffers aan wal werden gezet door de reddingsbrigade werden ze door ambulancepersoneel geholpen. De brandweer heeft de zeilboot aan de brug vastgemaakt en overgedragen aan Rijkswaterstaat.

Lees meer op www.middenlimburg-actueel.nl en www.1limburg.nl

Op zondag 2 april is er rond 10 uur een explosie geweest op een schip geweest in de jachthaven van Wessem. Een vrouw is daarbij gewond geraakt en heeft brandwonden opgelopen. De reddingsbrigade is ter plaatse gegaan en heeft de brandweer en ambulance assistentie verleend. Het slachtoffer is per trauma helicopter naar het ziekenhuis in Aken gebracht. Meer informatie en een video is te vinden op de website van L1.